ES/CA/DE
You are here: Home / ca / Producció Ecològica / Oli d'oliva verge extra d'agricultura ecòlógica certificada

Oli d'oliva verge extra d'agricultura ecòlógica certificada

La matèria primera per a l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra ecològic són les olives arbequines cultivades ecològicament i certificades per part del CCPAE.

Al Molí de la Vall Major, l’oli d’oliva verge extra d’agricultura ecològica, s’obté mitjançant el procés d’extracció continuo en fred, amb el sistema anomenat “de dues fases” o ecològic i seguit les normes establertes per la CCPAE (17.06.01) i la CEE.

La matèria primera per a l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra ecològic són les olives arbequines cultivades – conreades ecològicament (cap. 5) i certificades pel CCPAE. L’oliva arbequina de producció agrària ecològica, degut a les particularitats del seu conreu / conreu, solen ser més petites, amb una proporció polpa/avellaner inferior, el rendiment gras és el mateix que en les de conreu / cultivo tradicional, el seu contingut en aigua vegetal és menor, però.

Les olives arbequines ecològiques, fresques i sanes, en perfectes condicions de maduresa i recol•lectades directament de l’arbre mitjançant tècniques de perxada de vares i pentinat , són transportades en les millors condicions possibles: caixes apilables de fàcil neteja, sacs de teixits permeables a l’aire, etc. que no hagin contingut matèries potencialment contaminants i entrin al molí d’oli.

Al Molí de la Vall Major són molturades dins de les 24 hores després de la seva recol•lecció. Al molí d’oli són acuradament seleccionades, airejades per a eliminar branques, fulles,..., i rentades amb aigua sense clor i descalcificada just abans de la rompuda.

L’oli d’oliva verge extra d’agricultura ecològica s’obté mitjançant els processos físics de:

 1. Rompuda
 2. Batut de la pasta
 3. Separació de l’oli de la pinyola (aigua i oli de pinyola).
 4. Centrifugació
 5. Decantació.

Tots ells sota un estricte control de la temperatura, per sota dels 27ºC. Per la qual cosa podem dir que l’oli d’oliva arbequina ecològica, qualitat verge extra, és d’extracció en fred.

Des de la caiguda de l’oliva al molí, fins a l’embalatge, l’oli d’oliva verge ecològic es mou a través d’un circuit hermèticament tancat, en acer inoxidable alimentari, el que evita la manipulació del producte.

L’oli d’oliva verge, per a adquirir la qualificació d’extra, ha d’acomplir amb els mateixos paràmetres de qualitat i puresa que l’oli d’oliva verge d’agricultura tradicional. Pot ser de diferents varietats d’olives i tenir diferents qualitats (verge, verge extra i llampant).

El nostre oli d’oliva verge extra ecològic és integral, només es decanta, no es filtra.

Es reposa a la bodega isotèrmica a 17º C, en cubes verticals d’acer inoxidable alimentari auto netejadores, fins l’embalatge.

Tot això, no solament per a poder acomplir les normes, sinó per a què els atributs organolèptics de l’oli d’oliva verge siguin de la màxima qualitat, “extra”.
L’oli d’oliva arbequina qualitat verge extra s’envasa en vidre i en PET, material reciclat i reciclable.

El sistema d’extracció continuo de dues fases s’anomena ecològic perquè:

  - NO genera oliasses. L’aigua vegetal es recicla en el mateix procés de l’elaboració de l’oli d’oliva verge disminuint la necessitat d’afegir-hi aigua al procés. L’aigua de rentat afegida és tan poca que queda a l’oruxo (60% de humitat).

  - Redueix la càrrega contaminant en un 90%

  - Consumeix menys quantitat d’aigua

  *Sistema de dos fases: 40 Kg. D’aigua per 1000 Kg. D’olives.
  *Sistema de tres fases: 1000 Kg. D’aigua per 1000 Kg. D’olives.
  *Per pressió: 300 Kg. D’aigua per 1000 Kg. D’olives.


També els subproductes del procés d’extracció de l’oli d’oliva verge extra són tractats de forma i manera que no alteren el medi ambient:

 1. Les fulles que queden a la ventadora s’utilitzen per al farratge.
 2. La pinyola es dur a l’oruxera. També s’utilitza com a combustible per a la calefacció del molí d’oli.
 3. L’aigua de rentat, tot i que neta, es diposita per a la seva evaporació en una bassa construïda ex profes per això des de la construcció del molí de l’oli.

El producte més contaminant, del procés d’extracció de l’oli d’oliva, és l’“oliasses” (la suma d’aigua vegetal i de rentat).

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
PDR Cat

  Millora en el sistema de control de la qualitat de l'oli de l'almàssera
  Millora de les instal·lacions de recepció d'oliva i filtratge d'oli de l'almàssera

ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
clientes@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet