ES/CA/DE
You are here: Home ca Producció Ecològica El reciclatge
Imatge
Designació SPI
Imatge
Designsció ASTM

Els envasos

El Molí de la Vall Major utilitza envasos de PET perquè és un material plàstic 100% reciclable i el seu codi SPI és l’1, la qual cosa vol dir que és el més fàcil de reciclar. Té entre 20 i 25 cicles de vida.

Cal que els consumidores ens mentalitzem de la importància, tot i que només sigui econòmica del reciclatge. El progrés ens ha facilitat la vida, molts dels seus resultats, però, ens la complicaran en un futur proper.

Per tal d’estalviar una tona de petroli, només cal reciclar dues de plàstic. Tot i que sembla difícil, estem envoltats de plàstics. Uns de més fàcils de reciclar que d’altres, és a les nostres mans, però, d’aplicar-nos en el reciclatge correcte de la nostra brossa.

Amb el simple gest de posar cada material al seu lloc, donem una gran oportunitat al nostre planeta. El planeta en el que viuran els nostres fills i néts.

També, quan adquirim un producte, de la mateixa forma que es mira el preu, ens podríem fixar en els envasos on es troben. Els envasos dels netejadors, les escombres, galledes,... poden fer-se de materials reciclats.

El material plàstic s’ha fet inevitable en la nostra vida quotidiana, podem minimitzar el seu impacte, però, amb un bon reciclatge.

Reciclar és emprar els productes de nou, és un procés en el qual, els materials són introduïts novament en el cicle de producció en transformar-los en nous materials que s’utilitzen de nou.

El terme reciclar també s’aplica quan la vida útil d’un producte per a determinada funció s’ha acabat i utilitzem aquest producte per a una altra cosa diferent per a la que va estar fabricat.

 

circulodemoebius.jpeg
  1. El triangle format per les tres fletxes és el símbol universal de reciclatge.

1productoreciclado.jpeg

  1. Tancat en un cercle, ens indica que el producte està fet amb material reciclat.
1producctoreciclado.jpeg
  1. El material reciclat forma part en el % determinat del producte final.

 

Al Molí de la Vall Major, els envasos de cinc i dos litres són de PET. Es tracta d’un plàstic d’alta qualitat i de més fàcil reciclatge. Aquest material no altera les característiques sensorials de l’oli d’oliva verge extra. És resistent als cops, transparent i lleuger.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, CCPAE, al Quadern de normes tècniques..., al capítol 8, apartat 08.05, Materials d’embalatge, aprova l’ús d’envasos de Polietilè i Polipropilè (Pàg.78).

El PET o PETE s’obté mitjançant un procés de polimerització d’àcid tereftàlic i monoetilenglicol. És un plàstic d’alta qualitat que s’identifica amb el número u, segons el sistema d’identificació SPI (un 1 i/o les sigles PET, envoltat per tres fletxes al fons dels envasos fabricats amb aquest material).

Aquesta classificació està reglamentada per la normativa europea sobre envasos i embalatges (94/62/UE) En general, com més baix és el número més fàcil resulta el reciclat.

La Federació d’Ecologia i Protecció de la Natura (BUND), institució coneguda per la seva postura crítica davant l’emmascarament dels fets per part de la indústria, confirma que amb 20 a 25 cicles en el PET resulta per últim més ecològic que l’ampolla de vidre. Les vies oferides per al reciclatge raonable d’aquest material haurien de convèncer fins i tot a crítics incommovibles. El material del qual estan fetes les ampolles en  la primera vida del plàstic és possible reciclar-ho en un 100 per cent.

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
PDR Cat

  Millora en el sistema de control de la qualitat de l'oli de l'almàssera
  Millora de les instal·lacions de recepció d'oliva i filtratge d'oli de l'almàssera

ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
clientes@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet