ES/CA/DE
You are here: Home ca Oli d'Oliva Verge Extra El tast L'anàlisi visual

L'anàlisi visual

Per a l’oli d’oliva verge aquesta anàlisi és secundària. Analitza l’aspecte i el color de l’oli d’oliva verge.

ASPECTE

L’oli d’oliva verge es considerarà d’aspecte correcte quan, un cop, sotmesa la mostra d’oli durant 24 hores a una temperatura de 20ºC ± 2ºC, s’observa homogènia.

  1. * Net de decantació (translúcid) per a l’oli d’oliva verge integral i
  2. * Net transparent quan és oli d’oliva verge filtrat.

Es consideren positius o bons els següents aspectes:

  1. Net de filtrat
  2. Net de decantació
  3. Velat
  4. Velat opalescent

Es consideren negatius els aspectes: tèrbol, brut o fosc

COLOR

El color no és un element determinant per al tast, per això s’empren copes de color àmbar o blau.

Els olis d’oliva poden tenir una gama de color entre el groc i el verd, passant per l’ataronjat. El color dependrà del grau de maduració de les olives a la rompuda.

Quan l’oliva és més verda, conté més clorofil•la i feofitines. Quan les olives van madurant, augmenten els carotens i xantofil•les responsables del color groc.

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
PDR Cat

  Millora en el sistema de control de la qualitat de l'oli de l'almàssera
  Millora de les instal·lacions de recepció d'oliva i filtratge d'oli de l'almàssera

ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
clientes@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet