ES/CA/DE
Usted está aquí: Inicio ca Oli d'Oliva Verge Extra El tast L'anàlisi visual

L'anàlisi visual

Per a l’oli d’oliva verge aquesta anàlisi és secundària. Analitza l’aspecte i el color de l’oli d’oliva verge.

ASPECTE

L’oli d’oliva verge es considerarà d’aspecte correcte quan, un cop, sotmesa la mostra d’oli durant 24 hores a una temperatura de 20ºC ± 2ºC, s’observa homogènia.

  1. * Net de decantació (translúcid) per a l’oli d’oliva verge integral i
  2. * Net transparent quan és oli d’oliva verge filtrat.

Es consideren positius o bons els següents aspectes:

  1. Net de filtrat
  2. Net de decantació
  3. Velat
  4. Velat opalescent

Es consideren negatius els aspectes: tèrbol, brut o fosc

COLOR

El color no és un element determinant per al tast, per això s’empren copes de color àmbar o blau.

Els olis d’oliva poden tenir una gama de color entre el groc i el verd, passant per l’ataronjat. El color dependrà del grau de maduració de les olives a la rompuda.

Quan l’oliva és més verda, conté més clorofil•la i feofitines. Quan les olives van madurant, augmenten els carotens i xantofil•les responsables del color groc.

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
moli@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet