Classes o tipus d'olis d'oliva
L’oli d’oliva Verge és el resultat de la rompuda de les olives. És l’oli d’oliva verge el que és analitzat per a poder confirmar la seva qualitat de VERGE, o si la seva qualitat és superior, (VERGE EXTRA) o bé, descartar-lo per al consum.
Grau d’acidesa (%) |
< 2,0 |
Índex de peròxids mEq O2/Kg. |
<20 |
Espectrometría UV K270 |
< 0,25 |
Espectrometría UV DeltaK |
< 0,01 |
Espectrometría UV K232 |
< 2,60 |
Valoració organolèptica |
Mf > 0Md < 3,5 |
Oli d'oliva Verge Extra és l’oli d’oliva per excel•lència. És la màxima qualitat que pot adquirir l’oli d’oliva verge en qualsevol de les varietats d’oliva.
Grau d’acidesa (%) |
< 0,8
|
Índex de peròxids mEq O2/Kg. |
<20 |
Espectrometría UV K270 |
< 0,22 |
Espectrometría UV DeltaK |
< 0,01 |
Espectrometría UV K232 |
< 2,50 |
Valoració organolèptica |
Mf > 0Md = 0 |
Oli d'oliva Llampant
De vegades, degut a condicions climàtiques desfavorables o deficiències en el procés d’elaboració, Els olis d’oliva verges presenten un elevat grau d’acidesa o un sabor o bé aroma defectuosos. No acompleixen amb els criteris de qualitat establerts per a la seva categoria (Oli d’oliva verge o verge extra) i per tant, en aquestes condicions, no es consideren aptes per al consum.
El grau d’acidesa és superior a 2º
L’oli d’oliva llampant ha de passar per un procés de refinament (procés fisicoquímic) per a corregir els seus defectes. Gràcies a aquest procés, el grau d’acidesa es redueix i el sabor i/o aroma defectuosos, s’eliminen.
*Totes les classes d’oli d’oliva tenen criteris de puresa.
*Per a més informació consultar els PDF al marge (resum del REGLAMENT (CEE) Núm. 2568/91 DE LA COMISSIÓ d’11 de juliol de 1991 relatiu a les característiques dels olis d’oliva i dels olis de sansa d’oliva i sobre els seus mètodes d’anàlisis i modificat pel REGLAMENT (CE) Núm. 640/2008 DE LA COMISSIÓ de 4 de juliol de 2008