ES/CA/DE
You are here: Home ca L' Empresa Situació
Imatge
La Granadella

Situació

El Molí de la Vall Major està situat a la comarca de Les Garrigues, una de las zones amb més tradició olivera d’Espanya des de l’antiguitat.

El Molí de la Vall Major es troba a la província de Lleida, a Catalunya.
Ubicat al poble de La Granadella, al bell cor del bon oli, la comarca de Les Garrigues. Una de les zones amb més tradició olivera  d’Espanya des de l’antiguitat.

El clima és ideal per a l’obtenció d’un oli de gran qualitat. Fred i pluviometria baixa. Tot això fa que la producció oleícola oscil•li d’un any a l’altre.

La comarca de Les Garrigues es troba a l’angle sud-est de la gran plana lleidatana i constitueix una zona de petites dimensions de clima àrid i d’escassa vegetació. Forma part de la depressió de l’Ebre i per l’est contacta amb la serralada Pre litoral.

La característica que defineix millor aquesta zona productora d’oli és, sens dubte, el terreny sec. El secà i la terra seca determinen el paisatge i l’home. La comarca té un clima força dur (la temperatura oscil•la entre mínimes de -3º C y màximes de 24º C) i continental.

Per tant, el paisatge típic “garriguenc” està composat pels conreus de secà que s’alternen amb la vegetació natural que s’estén pel relleu, predominant la garriga, que creix envoltada de conreus d’oliveres, i que per la seva abundància dóna el nom a la comarca de Les Garrigues.

El terme municipal de La Granadella,

És el més gran de la comarca en extensió. Es troba al sud de Les Garrigues, està tocant amb les comarques del Segrià i la Ribera d’Ebre. La vil•la, a 628 m d’altitud, està situada al turó delimitat per la vall Vall Major i el barranc Coll de Bovera. Des de la serra del Coll de Bovera es pot contemplar tota la vessant nord de la serra del Montsant, el terme municipal de Bovera i bona part de la Ribera d’Ebre.

Com a la resta de la comarca, el clima se distingeix per una gran aridesa, la manca de precipitacions, reduïdes a una mesura anual  que oscil•la entre 350/400 mm, comporta que el conreu de secà (olivera i ametlla, principalment) ocupin la major part del terreny.

Caracteritzat per aquests conreus, el terme de La Granadella presenta un relleu marcat per bancals que s’adapten als desnivells orogràfics en feixes construïdes amb pedra.

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
moli@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet