ES/CA/DE
You are here: Home ca L' Empresa La matèria primera

La matèria primera

L’oliva arbequina és originària de la localitat d’Arbeca, a la comarca de Les Garrigues, província de Lleida. Es troba entre les varietats espanyoles més apreciades i conegudes. És l’oliva per excel•lència de Catalunya.

L’Oliva Arbequina

Tradicionalment, el seu conreu s’estén per les comarques de Les Garrigues, Segrià (Lleida), Alt Camp i Baix Camp i el Priorat. Durant la darrera dècada, s’ha fet plantacions d’aquesta varietat a la resta d’Espanya, especialment a l’Aragó i a l’Andalusia.

El  sabor de l’oli de l’oliva Arbequina verge extra varia segons el tipus de sòl i clima. Depenen del seu origen, les característiques organolèptiques seran diferents.

L’oli, com el vi, reflexa en les seves qualitats organolèptiques les característiques del sòl, del clima i fins i tot de la vegetació de la zona, pel que, tant la varietat de l’olivera, com la seva situació geogràfica, són importants per a les qualitats organolèptiques de l’oli d’oliva verge extra.

L’oliva arbequina produeix olis fruitats, entre verdosos y grocs, amb aromes a poma i ametlla fresca suau i dolça. Amarguen i piquen una mica, presentant una gran suavitat. El seu  sabor suau reforça el gust propi dels aliments sense emmascarar-los.

 

COMPOSICIÓ

DE L’OLIVA ARBEQUINA

Aigua 50%

Oli o matèria grassa 18-25%

Carbohidrats 20%

Celulosa 6%

Proteïnes 1,5%

 

ladrupacat.png

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
moli@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet