ES/CA/DE
You are here: Home / ca / L' Empresa / La matèria primera

La matèria primera

L’oliva arbequina és originària de la localitat d’Arbeca, a la comarca de Les Garrigues, província de Lleida. Es troba entre les varietats espanyoles més apreciades i conegudes. És l’oliva per excel•lència de Catalunya.

L’Oliva Arbequina

Tradicionalment, el seu conreu s’estén per les comarques de Les Garrigues, Segrià (Lleida), Alt Camp i Baix Camp i el Priorat. Durant la darrera dècada, s’ha fet plantacions d’aquesta varietat a la resta d’Espanya, especialment a l’Aragó i a l’Andalusia.

El  sabor de l’oli de l’oliva Arbequina verge extra varia segons el tipus de sòl i clima. Depenen del seu origen, les característiques organolèptiques seran diferents.

L’oli, com el vi, reflexa en les seves qualitats organolèptiques les característiques del sòl, del clima i fins i tot de la vegetació de la zona, pel que, tant la varietat de l’olivera, com la seva situació geogràfica, són importants per a les qualitats organolèptiques de l’oli d’oliva verge extra.

L’oliva arbequina produeix olis fruitats, entre verdosos y grocs, amb aromes a poma i ametlla fresca suau i dolça. Amarguen i piquen una mica, presentant una gran suavitat. El seu  sabor suau reforça el gust propi dels aliments sense emmascarar-los.

 

COMPOSICIÓ

DE L’OLIVA ARBEQUINA

Aigua 50%

Oli o matèria grassa 18-25%

Carbohidrats 20%

Celulosa 6%

Proteïnes 1,5%

 

ladrupacat.png

Europa - EL portal de la union europea Agricultura Ecológica Internacional, Olive Council CCPAE
PDR Cat

  Millora en el sistema de control de la qualitat de l'oli de l'almàssera
  Millora de les instal·lacions de recepció d'oliva i filtratge d'oli de l'almàssera

ES/CA/DE
Molí del a Vall Major SL
973 13 37 28
clientes@molidelavallmajor.es
Desenvolupat per: Semic Internet